PTFE

Ett extra tåligt material


Behöver ni investera i extra slitagetåliga planpackningar? Vi på PetroSeal erbjuder ett högkvalitativt sortiment av planpackningar tillverkade i polytetrafluoreten (PTFE)


PTFE-packningar är extra slittåliga av flera skäl: dels har packningarna utmärkt kemisk resistens, och dels kan de användas över ett mycket brett temperaturspann. Genom att använda packningar av fylld och expanderad PTFE motverkar man kallflytning och sättningar i materialet, som i högre grad sker för packningar i ren obehandlad PTFE.


Olika typer av planpackningar i polytetrafluoreten (PTFE)


Fluolion® 200
Planpackningar i multiexpanderad ren PTFE. Godkänd enligt FDA 21 CFR 177.1550,
EC 1935/2004, EC 2023/2006 och EU 10/2011

Fluolion® 700
Omstrukturerad glasfylld PTFE. Planpackningsmaterialet är resistent mot en mängd aggressiva media. Används med fördel i tryckkänsliga kopplingar (t.ex. av glas, keramik och plast). Godkänd enligt FDA-, EC- och EU-normer för användande inom livsmedel och läkemedelsindustrin.

Fluolion® 800
Planpackningar bestående av omstrukturerad PTFE med bariumsulfat. Godkänd enligt FDA-, EC- och EU-normer för användande inom livsmedel och läkemedelsindustrin.

Fluolion® 900
Planpackningar med omstrukturerad kiselfylld PTFE. För applikationer inom kemisk industri. Godkänd enligt FDA-, EC- och EU-normer för användande inom livsmedel och läkemedelsindustrin.Vill du veta mer?

Vill du ha mer information om våra planpackningar av polytetrafluoreten (PTFE)? Önskar du rådgivning angående vilken typ av packning som bäst passar era applikationer?

Kontakta oss!
STOCKHOLM

Huvudkontor

GA Lindberg PetroSeal AB
Välkommen att kontakta oss!

08- 703 02 00

www.petroseal.se

info@petroseal.se


Vi är en del av